Kittenbeleid

Onze kittens groeien liefdevol op in ons gezin, tussen kinderen, andere katten en alle andere huiselijke zaken. Mede hierdoor worden ze goed gesocialiseerd. Ze zijn bij ons echt een deel van het gezin! Al onze katten en kittens zijn ons zeer dierbaar en daarom zet ik mij met hart en ziel in om te zorgen dat zij gezond en gelukkig zijn!

Wij plaatsen onze kittens uitsluitend met een koopovereenkomst. Deze is vooraf op te vragen en in te zien en zal ook besproken worden met u. Deze overeenkomst is er in eerste instantie voor het kitten, maar ook zeker voor u als koper en onze Cattery.

Wij verkopen geen kitten als het de bedoeling is om deze zonder toezicht los buiten te laten lopen.

Een definitieve optie geven wij vanaf de leeftijd van 4 weken. Vanaf dat de kittens 4 weken oud zijn mogen de mensen op kraambezoek komen en kennis maken met de kittens. Die eerste weken krijgt moeder met haar kittens alle rust van ons en zij verblijft in die periode in haar kraamkamer (lees mijn slaapkamer). Uiteraard bent u welkom om al eerder langs te komen en onze andere katten en ons te ontmoeten. Als u bij de kittens op kraambezoek bent geweest willen wij graag dat u er nog even over denkt en dat zullen wij dan ook doen. Het gevoel moet immers van alle kanten goed voelen, dus zowel bij u als bij ons.

Omdat elke cattery zijn eigen "milieu" heeft, verzoeken wij u om maar 1 cattery op een dag te bezoeken en de kleding die u draagt niet nogmaals te dragen bij een volgend bezoek aan een cattery.

Indien u interesse heeft in een kitten kunt u altijd om meer informatie vragen. Op verzoek houden wij geïnteresseerde mensen zo veel mogelijk op de hoogte. Wij doen ons best om iedereen goed op de hoogte te stellen over hoe het gaat met hun kitten(s) door regelmatig een update met foto's via de mail te sturen en op onze website te plaatsen. Soms is het, door de drukte van het dagelijks leven en de verzorging en aandacht die onze katten nodig hebben, niet altijd mogelijk om dezelfde dag te reageren op mail. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Kittens die bij ons geboren worden mogen vanaf 13 weken verhuizen naar hun nieuwe personeel. Ze hebben dan 2 entingen gekregen en zijn meerdere malen ontwormd. Het is (nog) niet verplicht, maar het is bij ons standaard; wij laten al onze kittens chippen. Voor het buitenland hebben ze tenminste een rabiës enting nodig, hierdoor zal het kitten na 16 weken kunnen verhuizen.
Onze kittens worden vóór verhuizing gecastreerd of gesteriliseert.

De witte kittens krijgen een BAER test (= audiometrietest), zodat we weten of het kitten (volledig) horend is. Hier krijgt het kitten dan ook een certificaat van mee.

Als ze gaan verhuizen krijgen ze een pakketje mee met:

- het europees paspoort.
- stamboom of afstammingsbewijs
- voer voor de eerste periode (vers)
- Kopieën van de testresultaten van de ouders.
- een leuke verrassing voor het kitten.

Wij maken onderscheid tussen een kitten wat als huisdier gehouden zal worden en een kitten waar mee gefokt zal gaan worden. De prijs van een kitten als huiskat ligt lager dan een kitten wat wordt aangekocht met fokdoeleinden. Dit betekend niet dat er iets mis is met het kitten. Ze zijn allemaal geschikt als huiskatje en/of show . Door o.a. afspraken met de fokkers van onze (aangekochte) katten,  hebben wij niet altijd toestemming om kittens te verkopen aan andere fokkers. Hier hebben wij zelf absoluut geen probleem mee en wij volgen de door ons gemaakte afspraken graag op. 
Heeft u de intentie om te willen fokken met een kitten van ons, geef dit dan graag aan in uw eerste bericht aan ons. Dan kunnen wij bekijken of uw doel en intenties aansluiten bij die van ons als cattery. 

Wij behouden altijd het recht om een koop te weigeren.
 

Heeft u na aanleiding van bovenstaande nog vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen om deze te stellen!

X

Please respect our terms!

All content and images are owned by Cattery Havvanur. If you would like to use any....please ask.