Voeding

Wij geven onze katten een zo natuurlijk mogelijk dieet, dit houdt in een rauw versvoer dat zo nu en dan aangevuld wordt met kwalitatief hoogwaardig blikvoer voor het gemak en regelmatig prooidieren.
Al een aantal jaren voeren wij nu de Kiezebrink mixen.

Wij geven geen brokken of ander droogvoer als een volledige maaltijd aangezien dit tegen de natuur van de kat in gaat. Brokken zijn ontstaan uit (economisch) gemak voor de mens. Sinds huiskatten brokken krijgen zijn de percentages nierproblemen, blaasgruis, overgevoelige darmen en tandsteen enorm gestegen. Door een zo natuurlijk mogelijk dieet te geven creëer je een aantal voordelen:

  • Algeheel verbeterde gezondheid, hun afweersysteem kan veel meer aan en ze worden minder snel ziek. De kans op blaasgruis (struviet) wordt vele malen vermindert. Goede darmfunctie.
  • Vermindering in verharen.
  • De vachten worden vele malen zachter en glanzen veel meer.
  • Minder kattengrit nodig. Daar de kat het rauwvoer maximaal verteert heeft de kat behalve erg droge ontlasting ook veel minder ontlasting. Dit zorgt voor een zuiniger gebruik van kattengrit.
  • Minder haarballen. Omdat de katten minder verharen zal de kat ook minder haarballen uitspugen. De kans op een verstopping door een haarbal neemt hierdoor ook af.
  • Prettigere ademgeur. Katten die  een slechte kwaliteit voeding krijgen (kunnen) enorm uit hun bekje stinken. Bij rauw versvoer zal dit niet aanwezig zijn, tenzij er iets anders medisch aan de hand is uiteraard.
  • Schoner gebit en gezonder tandvlees. Omdat het gebit geen koolhydraten van brokken te verteren krijgt en minder slechte bacterien binnen krijgt, heeft tandplak en tandsteen minder kans. Het vlees masseert het tandvlees en botten maken de tanden schoon.
  • De kat zal zich gewaardeerd voelen door alle aandacht die het krijgt door een zorgvuldig uitgekozen dieet en zal dit laten blijken. Een kat die zich lekker in zijn vel voelt zal dat laten blijken.

Advies en informatie over (rauw)voer?

Kiezebrink mix Verkrijgbaar via animalfoodexpress
Tinlo BARFmenu De filosofie achter BARFmenu® is dat men pas “compleet” voert, als men verschillende smaken afwisselend aanbiedt. Drie á vier smaken in een tijdsbestek van circa vier weken.
Carnibest Voor mensen die beginnen met rauw versvoer is carnibest een uitstekende optie. Carnibest is een complete, gemalen, rauwe diepvries voeding. Hierin zit alles wat een kat nodig heeft en je hoeft je geen zorgen te maken of de kat de nodige vitamine en mineralen binnen krijgt. www.carnibest.nl
Bandit idem als Carnibest, alleen dan van uitsluitend biologisch vlees - www.banditvoeding.nl
Bibi Net als Bandit en Carnibest een complete versvoeding. Sommige katten waarderen deze voeding echter meer dan de boven genoemde twee. Lust je kat geen Carnibest dan is het zeker de moeite waard om Bibi te proberen - www.bibidiervoeding.nl
Zelf samen stellen Dit vergt meer kennis en tijd maar is een stap verder in de richting van de natuurlijke voeding van de kat. Verdiep je goed in deze materie voordat je een kat besluit zelf samengestelde maaltijden te geven. Het weglaten van bepaalde delen van een dier kan ernstige gevolgen hebben voor het dier en kan meer schade aanrichten dan brokken.
Voeren naar het prooidiermodel Deze methode is het meest natuurlijke dieet wat een kat kan krijgen. Niet voor ieder huishouden én kat geschikt maar zeker het proberen waard. Door een heel prooi te voeren weet je zeker dat de kat alles binnen krijgt wat deze zou moeten hebben.
Bij prooidieren kan gedacht worden aan eendagskuikens, kwartels, muizen, kippen, konijnen, ratten etc
Hoogwaardige blikvoeding Waar het voor brokken nodig is om de brok vorm en structuur te geven is het voor blikvoeding totaal niet nodig om granen te bevatten. Het belangrijkste aan een goede blikvoeding is dat het geen (of een héél klein beetje) granen bevat, zout en suiker zijn ook totaal onnodig en zelfs erg ongezond voor de kat.
In de supermarkt zul je niet zo snel goede kwaliteit blikvoeding treffen. Enkele merken die wij aanraden zijn:
Animonda Carny
Shiny Cat van Gimpet
Almo Nature
Applaws
Porta21
Schesir
Droogvoer Indien dit samen met goede blikvoeding of rauwvoer wordt gegeven, dan zijn dit de kattenvoeders met de kwalitatief hoogste ingrediënten, zonder geur en kleur stoffen:
Orijen Cat (Acana is ook een merk van Orijen)
Arden Grange
Almo Nature

Online is er veel informatie te vinden, enkele linkjes:

www.barfplaats.nl (forum met veel informatie)
www.voernatuurlijk.nl (forum met veel informatie)
www.rawmeatybones.com
www.rawfedcats.org

Geef NOOIT !! : gekookte botten (gekookte botten worden keihard en kunnen daardoor splinteren), rauw varkensvlees (ivm met bacteriën waar ze ziek van kunnen worden)!

X

Please respect our terms!

All content and images are owned by Cattery Havvanur. If you would like to use any....please ask.